PROFIEL

Vingerling rijwielen is een bedrijf dat exclusieve mountainbikes en design fietsen bouwt!  Elke fiets begint met een nieuw ontwerp. En word helemaal met de handgemaakt in Nunspeet Nederland. Hierdoor zijn alle fietsen uniek en bijzonder.

Wie:

 

Mijn naam is Joël Vingerling en ben de persoon achter Vingerling Rijwielen. Ik ben een echte fiets enthousiast met een achtergrond als mountainbiker en ik heb op hoog niveau aan trialbiken gedaan. (stuntfietser:). Mijn passie voor fietsen begon al toen ik klein was. Bij ons thuis werd er veel gefietst en geknutseld vooral aan fietsen.

11 jaar geleden ben ik begonnen met het ontwerpen en bouwen van mijn eigen fietsframes. Het eerste project was een "ouderwetse" bakfiets. Na dit project had ik de smaak te pakken en ben ik VR bikes (Vingerling Rijwielen) gestart.

 

Elke fiets die ik bouw moet uniek zijn met zijn eigen karakteristieke eigenschappen. De fietsen die ik bouw zijn helemaal handgemaakt in mijn eigen werkplaats in Nunspeet.  Veel onderdelen aan de fietsen ontwerp en maak ik zelf.

 

Het is vooral een artistiek proces waarbij de fiets absoluut functioneel moet zijn maar vooral ook een hoge artistieke waarde moet hebben.

 

Naast het bouwen van fietsen doe ik ook onderhoud en reparatie en het geven van rijtechniek clinics voor de MTB.

 

Een mooie publicatie in het Financieel dagblad:

https://fd.nl/fd-persoonlijk/1221338/moderne-klassieker

 

 

 

 

The goal is to make one of a kind bicycles for everyday use that look awesome and fun to ride!

 

 

 

framebuilding, steel, handmade, dutchdesign
Solderen van de achterpatten.
Stunten op een fiets is ook één van mijn passies:)
Stunten op een fiets is ook één van mijn passies:)
Artikel in de Veluwse Courant
Artikel in de Veluwse Courant